Home

Achtergrond

Omzet Deere & Company tweede kwartaal fors gestegen

De omzet van 's werelds grootste mechanisatieconcern Deere & Company is het tweede kwartaal fors gestegen.

Ten opzichte van 2007 steeg de omzet met 18 procent tot 5,2 miljard euro. De winst steeg met 22 procent tot 763,5 miljoen dollar (494,3 miljoen euro).

De resultaten zijn vooral het gevolg van een grotere vraag naar zware landbouwmachines, aldus het bedrijf uit Illinois. De relatieve voorspoed in de wereldwijde landbouw maakte de mindere afzet in de VS meer dan goed.

Buiten Noord-Amerika zette Deere 46 procent meer af. In de VS en Canada vielen de resultaten voroal dankzij de kredietcrisis tegen.

De divisie die landbouwgereedschappen produceert rapporteert 34 procent meer verkopen, mede dankzij de relatief goedkope dollar. De kwartaalwinst komt uit op 782 miljoen dollar (506,5 miljoen euro). Voor het derde kwartaal verwacht Deere & Company een verdere verbetering van de resultaten in vooral Zuid-Amerika en Oost-Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.