Home

Achtergrond 191 x bekeken

Olieprijs naar meer dan 135 dollar

De olieprijs is vandaag tot boven de 135 dollar gestegen, na een onverwachte afname van de olievoorraden in de Verenigde Staten.

Daarmee is de olieprijs deze maand al met 20 procent in prijs omhoog gegaan. De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie steeg in de Aziatische handel tot 135,04 dollar per vat, om later weer wat terug te zakken.

Gisteren werd al een recordniveau van meer dan 130 dollar per vat (van 159 liter) bereikt. De Amerikaanse olievoorraden namen vorige week onverwacht met 4,5 miljoen vaten af tot 320,4 miljoen. De olieprijs staat ook onder druk door zorgen over tekorten door de sterke olievraag vanuit opkomende markten. Daarnaast spelen de zwakke dollar en de instroom van speculatieve beleggers in de oliemarkt de olieprijs parten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.