Home

Achtergrond

Noodhulp voor veestapel Myanmar

De dierenartsen van WSPA, de World Society for the Protection of Animals, kunnen in Myanmar noodhulp gaan verstrekken aan de buffels, koeien en varkens die de cycloon overleefden.

WSPA maakte dinsdag bekend dat de artsen toestemming hebben het land in te gaan.

Het team stond ruim een week stand-by aan de grens en nu gaan vier dierenartsen medische zorg verlenen. Ze nemen ook noodvoer en snelgroeiend gras mee voor de boeren en zetten ze tijdelijke opvangplekken op om de uitbraak van besmettelijke veeziektes te voorkomen.

De cycloon Nargis die Myanmar begin mei trof, kostte niet alleen bijna 80.000 mensen het leven, maar volgens schattingen van WSPA stierven ook ruim 48 miljoen dieren. En de veestapel is van levensbelang is voor de overlevenden; door de dieren te helpen, krijgen ook de overlevenden weer een toekomst, aldus WSPA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.