Home

Achtergrond 185 x bekeken

Nieuwe wet leidt tot verdubbeling echtscheidingen

Een nieuwe wet die echtscheiden in België gemakkelijker maakt, heeft in de eerste negen maanden geleid tot een verdubbeling van het aantal echtscheidingingsaanvragen.

Bij sommige rechtbanken is zelfs sprake van een stijging van 60 tot 75 procent, meldt de Belgische krant De Morgen vandaag.

Onder de oude wet moest iemand nog aantonen dat de partner een 'fout' had begaan als hij of zij niet instemde met de scheiding. Dit leidde tot ellenlange procedures waarbij overspel, mishandeling of gewelddadig gedrag bewezen moest worden. Met de nieuwe wet is scheiden een stuk eenvoudiger.

De rechtbanken denken dat twijfelaars daarom toch sneller gaan scheiden. Ook zijn er de laatste tijd waarschijnlijk veel oude verzoeken ingediend die onder de oude wet niet tot een scheiding konden leiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.