Home

Achtergrond 196 x bekeken

Nieuwe opzet exportsubsidies ontwikkelingslanden

Het kabinet wil Nederlandse bedrijven meer betrekken bij de verbetering van infrastructuur in ontwikkelingslanden.

Het komt daarom met een andere opzet van de regeling voor exportsubsidies voor bedrijven in deze landen.

Voor de nieuwe regeling is 120 miljoen euro per jaar beschikbaar. Circa de helft daarvan gaat naar de armste landen in de wereld. Dat blijkt uit een brief die minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) dinsdag naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

Ondernemingen kunnen voortaan alleen voor sectoren als energie, water en klimaat subsidie aanvragen. Ook het aantal landen dat aanspraak kan maken op de steun wordt beperkt. Zo zullen India en China er op termijn geen gebruik meer van kunnen maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.