Home

Achtergrond 292 x bekeken

Nieuwe CAO Open Teelten is beschikbaar

De definitieve tekst van de nieuwe CAO Open Teelten is gepubliceerd.

De looptijd van de nieuwe CAO Open Teelten is van 1 juli 2006 tot en met 31 december 2008. Onder deze CAO vallen de sectoren: akkerbouw, bloembollenteelt, buitenbloemen, boomkwekerij, fruitteelt en de vollegrondsgroenteteelt.

De onderhandelaars kwamen eind vorig jaar de inhoud van de nieuwe CAO Open teelten overeen. Er zijn twee belangrijke zaken veranderd in de CAO Open Teelten. Zo zijn de vier loongebouwen per sector vervallen en is er één nieuw loongebouw gekomen (zie art.14 lid 3). Ook is de regeling seizoenarbeider afgesproken. Die houdt kortweg in dat mensen die maximaal 6 maanden per jaar relatief eenvoudig oogstwerk doen wettelijk minimumloon betaald mogen krijgen in plaats van het CAO-loon. Zie daarvoor de bijbehorende voorwaarden in artikel 10.a

Leden van LTO-organisaties krijgen de nieuwe CAO boekjes gratis toegestuurd. Niet-leden kunnen de CAO-boekjes bestellen voor 12,50 euro per stuk bij de CAO-Werkgevershelpdesk van LTO Noord 088-8886688.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.