Home

Achtergrond 149 x bekeken

Nepproducten groter probleem dan gedacht

De problemen die worden veroorzaakt door namaakartikelen zijn groter dan gedacht. Dat bleek maandag in het Europees Parlement tijdens een bijeenkomst met experts.

Er blijken veel nepspeelgoed en namaakmedicijnen op de Europese markt te zijn. Die producten voldoen vaak niet aan de regels en kunnen aldus schadelijk zijn voor de consument. Volgens Corien Wortmann, Europarlementariër voor het CDA is het zaak de Europese Commissie tot actie te manen. "Het gaat niet alleen om nep-Guccitasjes, maar om de gezondheid en veiligheid van de Europese burger.''
De Europese Unie probeert al jaren de productie van nepartikelen aan te pakken, maar zonder veel succes. "Het is dweilen met de kraan open, want de laatste jaren is de productie alleen maar toegenomen'', aldus Wortmann.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.