Home

Achtergrond

Nederlanders bezorgd om terrorisme en oorlogen

Nederlanders maken zich internationaal gezien de meeste zorgen over terrorisme en oorlogen.

Daarna volgen milieu en klimaatrampen en ziekten en gezondheid. Dit blijkt uit het jaarlijkse Nationaal Vrijheidsonderzoek in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, waarvoor bijna duizend Nederlanders van 13 jaar en ouder werden ondervraagd.

Acht op de tien Nederlanders denkt dat er nooit wereldvrede zal komen. Om dit wel te bereiken zou democratie moeten worden bevorderd, dictaturen worden bestreden, moet er een meer gelijke verdeling van geld en goederen op de wereld komen en overal goed onderwijs voor iedereen.

Zolang oorlog en onderdrukking bestaan moeten de herdenking van 4 mei en viering van 5 mei blijven, meent meer dan 70 procent van de Nederlanders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.