Home

Achtergrond

Nederland te traag met nieuwe milieuvergunningen

Nederland en acht andere EU-landen hebben vandaag een aanmaning gekregen van de Europese Commissie.

Deze landen zijn te laat met het vernieuwen van vergunningen voor industriële installaties.

Uiterlijk 30 oktober vorig jaar hadden de vergunningen moeten worden vernieuwd wegens de Europese zogeheten IPPC-richtlijn voor emissie naar lucht, water en bodem. Totaal hebben 9000 van de 52.000 beoogde industriële installaties in Europa nog geen geschikte vergunning.

"Het is duidelijk dat deze lidstaten niet aan de bepalingen van de richtlijn hebben voldaan. Daarom heeft de Commissie besloten juridische stappen tegen deze lidstaten te nemen'', meldde Europees Commissaris Stavors Dimas vandaag.

Nederland kreeg dinsdag ook een standje omdat het te laat is met een EU-richtlijn voor transparantie van beursgenoteerde ondernemingen. Die richtlijn had in januari vorig jaar moeten zijn omgezet in nationaal recht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.