Home

Achtergrond 3 reacties

Natuur en Milieu Flevoland kwaad over halvering subsidie

De halvering van de provinciale subsidie per 2009 is een klap in het gezicht van Natuur en Milieu Friesland.

Dit stelt de organisatie op reactie op het besluit van Provinciale staten. Een meerderheid van PvdA, CDA en VVD hebben het college van GS de opdracht gegeven het budget van Natuur en Milieu Flevoland (NMF) met ingang van volgend jaar met bijna de helft te verminderen.

"Dit is een heel onaangename verrassing die grote gevolgen voor onze organisatie zal hebben", reageerde Vera Dam, directeur van Natuur en Milieu Flevoland.

De opstellers van de motie stellen dat Natuur en Milieu Flevoland te veel dubbel werk doet dat ook door ambtenaren van de provincie wordt gedaan, zo stelde de PvdA tijdens de statenvergadering. Natuur en Milieu Flevoland bestrijdt dat en ervaart de motie van de coalitiepartijen als een slecht onderbouwde en koude bezuinigingsoperatie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Jammer, als zij werkloos worden hebben ze nog meer tijd om de agrarische sector te dwarsbomen. Pluspunt daarvan is wel dat het dan niet meer met subsidie is.
  Overigens weer een slecht geschreven stukje van de auteur Klaas van der
  Horst. nl. is het nu in Friesland of Flevoland?

 • no-profile-image

  de helf

  Erg goeie zet van de politiek. Nu hopen dat N&M eens door krijgt hoe het is om steeds gekort te worden op inkomen zoals dat al jaren gebeurt bij de agrariers.

 • no-profile-image

  geen pseudo landbouw

  Gewoon eigen broek ophouden, wordt van agro sector ook verwacht. Als burgers het milieubeleid echt zo waarderen gewoon even met de collectebus rond.

Of registreer je om te kunnen reageren.