Home

Achtergrond

Nationaal Serum Depot van start

Het Nationaal Serum Depot heeft vandaag de deuren geopend.

Als mensen zijn gebeten door slangen, schorpioenen en spinnen kunnen hun artsen bij het depot informatie inwinnen en zonodig een antiserum krijgen. Het depot heeft sera tegen beten van twintig verschillende slangen in huis, vier schorpioenen, drie spinnensoorten en de steenvis.

Tot nu toe klopten ziekenhuizen vaak bij dierentuinen aan als ze dringend sera nodig hadden. Dierentuinen hebben voor hun eigen personeel meestal sera in huis. Omdat er steeds vaker sera nodig zijn heeft de overheid besloten een depot in te richten.

Het Nederlands Vaccin Instituut beheert het depot in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum adviseert de artsen. De organisatie is 24 uur per dag bereikbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.