Home

Achtergrond 192 x bekeken

'Nationaal Geneesmiddelendebat' in Utrecht

Honderd jaar geleden werd in Utrecht de eerste hoogleraar farmacologie in Nederland benoemd, Rudolf Magnus.

Aanleiding voor een aantal wetenschappers om een 'Nationaal Geneesmiddelendebat' te organiseren. Op 13 mei vindt een publiekssymposium plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bijna 60 procent van de bezoeken aan een arts eindigt in het voorschrijven van geneesmiddelen. Tijdens het symposium wordt gesproken over de rol van de farmaceutische industrie en de overheid. Is het middel erger dan de kwaal, zijn alle problemen op te lossen door pillen en zal de benzinepomp in de toekomst het belangrijkste verkooppunt van geneesmiddelen worden? In de Jaarbeurs wordt verder veel informatie over geneesmiddelen verstrekt en is er een informatiemarkt van patiëntenverenigingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.