Home

Achtergrond 145 x bekeken 1 reactie

'Na 2010 verdwijnen nog steeds dieren en planten'

Het aantal planten- en diersoorten is de afgelopen eeuw sterk achteruit gegaan in Nederland, maar vorig jaar was de afname minder snel.

Tot die slotsom komt het Planbureau voor de Leefomgeving dat zijn bevindingen vandaag presenteert tijdens de internationale conferentie over biodiversiteit in Bonn.

De onderzoekers denken daarom dat de Nederlandse maatregelen vruchten beginnen af te werpen. Maar ze voorzien wel dat "dit waarschijnlijk onvoldoende is om de Europese afspraak na te komen om in 2010 het verlies aan biodiversiteit te stoppen''.
Want hoewel het aantal natuurgebieden stijgt, neemt ook het aantal bedreigde soorten toe en daalt het aantal soorten dat internationaal van belang is, aldus het planbureau. 15 tot 45 procent van de soorten komt leefruimte tekort.

Ook de invloed van de klimaatverandering wordt steeds duidelijker. "Veel zuidelijke insecten die snel reageren op een langer en warmer seizoen nemen in snel tempo toe. Een aantal andere planten en dieren trekken zich terug naar koudere streken.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert`

    Tsja na 2010 verdwijnen er ook nog boeren ( als ze er dan nog zijn)

Of registreer je om te kunnen reageren.