Home

Achtergrond 177 x bekeken

NVAF wil schappen omvormen tot clusters

Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF) vindt dat de overheid per 2009 clusters moet vormen, waarin boeren en tuinders op vrijwillige basis collectieve zaken kunnen oppikken.

Voor product- en bedrijfsschappen is dan geen plaats meer. De eerste twee clusters die de NVAF voor ogen heeft, zijn 'Agro-plant' en 'Agro-dier'. Die moeten kunnen beschikken over de financiële reserves van de huidige schappen. Tuinders worden gestimuleerd om lid van een cluster te worden, door leden kortingen te geven.

Het Productschap Tuinbouw is sceptisch over de NVAF-plannen. Het PT vindt dat de kans zeer groot is dat als de schappen snel afgeschaft worden, de agrarische sector mogelijkheden kwijt raakt om onderling zaken te regelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.