Home

Achtergrond 196 x bekeken

'Muur van ellende' tegen glastuinbouw West-Brabant

De geplande aanleg van nieuwe glastuinbouw en bedrijventerreinen in West-Brabant stuit op verzet van diverse actiegroepen.

Zij willen vrijdagmorgen een 'muur van ellende' bouwen voor het provincieshuis in Den Bosch.

Dit hebben Milieudefensie, Glashard Nee!, Behoud Open Polders en Hart van Moerdijk bekend gemaakt. Vrijdag overleggen Provinciale Staten over de komst van de bedrijventerreinen in de Interim-structuurvisie Noord-Brabant. De actiegroepen roepen Provinciale Staten op om de aanleg van Logistiek Park Moerdijk (LPM) en het Agro & Food Cluster West-Brabant tegen te houden. Volgens de groepen is de aanleg van het bedrijventerrein en de glastuinbouwlocatie overbodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.