Home

Achtergrond 190 x bekeken

Mosselkwekers protesteren op familiedag Waddenvereniging

Zeeuwse mosselkwekerfamilies protesteren zaterdag tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Waddenvereniging in Den Oever.

De mosselkwekers eisen dat de procedures tegen de mosselsector worden gestopt. De kwekers komen met hun gezin om de leden van de Waddenvereniging "op waardige wijze te confronteren met de gezichten van de mannen, vrouwen en kinderen wier levens zij ruïneren''.

Ook wordt tijdens de ledenvergadering een motie ingediend waarin de Waddenvereniging wordt opgeroepen te stoppen met de procedures tegen de mosselzaadvisserij.

De mosselkwekers stellen momenteel te worden "gegijzeld'' door natuurbeschermingsorganisaties, die ten aanzien van de toekomst van de mosselcultuur "onmogelijke voorwaarden'' aan de minister stellen.

De kritiek richt zich vooral op de manier waarop de de organisaties te werk gaan. Volgens de mosselkwekers willen de organisaties eerst de draagkracht van het ecosysteem bepalen en aan de hand daarvan pas economische activiteiten toestaan. "Hoe dit moet, kunnen ze niet aangeven. Ondertussen kunnen ze naar eigen zeggen niets anders dan de afgegeven vergunningen aanvechten.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.