Home

Achtergrond 224 x bekeken

Moord op meisje na 27 jaar opgelost

De moord op een tienjarig Beiers meisje is na 27 jaar opgelost.

Het meisje stierf een gruwelijke verstikkingsdood in een kist onder de grond. De verdachte is een 58-jarige Beier uit een naburig dorp, die de recherche vroeger al een keer als mogelijke dader had beschouwd. Een nieuw DNA-spoor zorgde voor de doorbraak, meldden Duitse media vandaag.

De man ontvoerde in 1981 de dochter van een leraar en begroef haar levend in een kist in een bos. Het meisje stikte, omdat de luchttoevoer door natte bladeren dichtslibde. Voor haar vrijlating waren 2 miljoen mark (1 miljoen euro) losgeld geëist. De zaak gold als een van de spectaculairste onopgeloste moorden in de Duitse criminele geschiedenis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.