Home

Achtergrond 208 x bekeken 2 reacties

Minister Bos blij met GLB-brief van Britse collega Darling

Minister Wouter Bos van financiën is blij met de brief, die hij onlangs ontving van zijn Britse collega Alistair Darling.

Die riep zijn collega’s op tot actie in verband met de stijgende voedselprijzen. Daarbij stelde hij voor de directe inkomenssteun aan boeren te beëindigen, te komen tot een ambitieus WTO-akkoord en de effecten van het EU-stimuleringsbeleid voor biobrandstoffen te analyseren.

"Nederland verwelkomt de agendering van dit onderwerp", aldus Bos in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens hem is een analyse van de ‘voedselprijzensystematiek’ en de meest kosteneffectieve instrumenten om deze aan te pakken op haar plaats. De brief van Darling staat op de agenda van de bijeenkomst van EU-ministers van financiën, volgende week.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    realist

    weer een mooi voorbeeld van Woutertje z'n kortzichtige politiek

  • no-profile-image

    goede boer

    Wouter Bos blij met een dooie mus.

Of registreer je om te kunnen reageren.