Home

Achtergrond 166 x bekeken

Minimale verschuivingen in politieke peiling

De politieke partijen zijn afgelopen week aardig stabiel gebleven in de peilingen. Op rechts is de grootste verandering.

De VVD wint daar twee zetels ten koste van Trots op Nederland. De VVD komt daarmee op 14 zetels en Trots op Nederland op 23. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond die hij vandaag bekend heeft gemaakt. De enquêteur spreekt van een 'consolidatieperiode' na een periode van forse verschuivingen.

Naast Trots op Nederland moet ook de Partij voor de Vrijheid op rechts een veer laten. De partij van Geert Wilders verliest deze week een zetel en komt daarmee op tien zetels. De Partij voor de Dieren wint een zetel en staat op drie.

De enige andere verschuiving is de winst van een zetel van de PvdA ten koste van coalitiegenoot het CDA. De sociaaldemocraten komen daarmee uit op negentien zetels, nog steeds veertien onder het aantal van de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Het CDA staat deze week op 32 zetels in de peiling. Dat zijn er negen minder dan tijdens de laatste parlementsverkiezingen. D66 blijft het sterk doen in de peiling. De partij handhaaft het zetelaantal van veertien, ruim vier keer zoveel als tijdens de laatste algemene verkiezingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.