Home

Achtergrond 5 reacties

'Miljardenplan schone sloot gaat niet door'

De milieucommissie van het Europees Parlement wijst dinsdag een plan af voor extreem strenge regels voor schoon slootwater, zo verwacht VVD-Europarlementslid Jules Maaten.

Het voorstel zou Nederland de komende tien jaar minstens 10 miljard euro hebben gekost. Het hele rioolstelsel had moeten worden aangepast, omdat waterzuiveraars veel schoner zouden moeten worden.
Veel politici vinden de milieuwinst te klein voor zulke hoge kosten. "De tegenstand is vrij breed in het parlement'', zegt Maaten. Ook de verantwoordelijke rapporteur in het parlement, de Franse liberale Anne Laperrouze, stemt tegen.

Zie ook: Miljardenstrop dreigt vanwege EU-normen slootwater

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  Als ik in ons vakblad lees hoeveel fosfaat en nitraatvervuiling natuurgebieden veroorzaken in het oppervlaktewater, dan zullen we deze vervuilende natuur nog moeten inruilen voor landbouw om aan de eisen te voldoen.

 • no-profile-image

  Ard Andijvie

  Wat een commotie zeg. Inderdaad regel vierhonderd-tachtig als het gaat om ondernemend agrarisch Nederland tot wanhoop te brengen. Niemand weet blijkbaar of heeft in de gaten dat al deze regels door hele naïeve en domme mensen worden gecreëerd. Als je horizon en je IQ beperkt is gaat het maar om een iets. En dat is jezelf. En laten het nu juist deze mensen een baan bij de overheid krijgen. Logisch want in het bedrijfsleven komen deze lieden niet aan de bak. Dus hun enorme frustratie bot vieren op een deel van de bevolking die hun niet pruimt is het gevolg. Denk maar eens aan de rellen in Nootdorp toen de locale bevolking aldaar een super gezellig feest vierde, wat door toedoen van een gefrustreerde stadse burgemeester en zijn trawanten wel even werd gecorrigeerd. Ambtenaren zijn sowieso niet vrolijk en als zij een “feestende“agrariër kunnen jennen maakt dat veel van hun dag goed..

 • no-profile-image

  Marcel

  Helemaal mee eens!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  gert

  wilden ze even de boeren de rekening door de strot duwen van die vervuilende riooloverstorten

 • no-profile-image

  rechte rug

  En wat hebben alle milieumaatregelen de agrarische sector inmiddels gekost, en nog? En voor wat?
  Dit is een ronduit slecht signaal en riekt naar rechtsongelijkheid als het om milieu gaat.
  En nu oppassen dat de agro sector hier links of rechtsom niet voor gaat opdraaien.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.