Home

Achtergrond 307 x bekeken

Miljardeninvestering in centrum bio-energie Delfzijl

Delfzijl krijgt een nieuw centrum voor bio-energie.

De komende jaren zal daar een bedrag van 1,5 miljard euro in worden geïnvesteerd. Het centrum voor bio-energie waar biomassa tot energie wordt verwerkt, levert vijfhonderd directe arbeidsplaatsen op, aldus vandaag een woordvoerder van Ecofys, het investerende bedrijf.

Het nieuwe centrum komt op het industrieterrein in Delfzijl rond het daar reeds gevestigde bedrijf Bio MCM. Dat is een producent van bio-methanol. De productiecapaciteit daarvan gaat de komende jaren fors omhoog tot een miljoen ton biomethanol per jaar en is daarmee de grootste biomethanolfabriek ter wereld. De biomethanol is te gebruiken in multifuel benzineauto's, als loodvervanger in benzine of als drijfgas in spuitbussen. Behalve brandstof zal er ook elektriciteit worden geproduceerd door twee centrales die biomassa als grondstof gebruiken.

"We zijn er van overtuigd dat de vraag naar biomethanol sterk zal toenemen. In het jaar 2020 bestaat 10 procent van alle brandstoffen uit biobrandstof, dus we denken dat er voldoende afzet is voor onze producten'', aldus een woordvoerder van Ecofys, onderdeel van Econcern. Dat is een wereldwijd opererende onderneming, actief op het gebied van alternatieve energievormen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.