Home

Achtergrond 208 x bekeken 1 reactie

Milieukeur: interesse voor certificering steeds groter

De markt pakt het integreren van duurzaamheid in bedrijfsprocessen steeds serieuzer op wat leidt tot het toepassen van steeds meer certificaten.

Het jaar 2007 was volgens het jaarverslag Stichting Milieukeur (SMK) dan ook een succes. Het succes was volgens SMK het meest zichtbaar in de tuinbouw. Een recordaantal van 270 kassen ontving bijvoorbeeld het Groen Label-certificaat. Daarbij ging het in 140 gevallen om sierteeltbedrijven.

In totaal noteerde SMK 1.650 meldingen voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) en voor de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Boeren met bouwplannen moeten 66 punten halen op de Maatlat Duurzame Veehouderij om in aanmerking te komen voor de regeling. Daarbij ligt de nadruk op investeringen in dierenwelzijn.

De varkenshouderij was in 2007 verantwoordelijk voor 1.365 meldingen met een totale investeringswaarde van 231 miljoen euro. De pluimveehouderij registreerde 325 aanmeldingen met een investeringswaarde van 63 miljoen euro. Duurzaam inkopen is door SMK uitgeroepen tot een speerpunt. Bedrijven kunnen volgens SMK veel meer invloed uitoefenen dan ze denken.

Lees ook: Record aantal kassen voor groenregeling

Eén reactie

  • no-profile-image

    miltie

    weer een stichting die misschien wel weer gesubsideerd word van onze belasting geld en het product weer duurder maakt;weer een potten kijker die jouw weer regels aandraagt;onder mom van MILIEAU zoals er al vele zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.