Home

Achtergrond 157 x bekeken

Microsoft neemt Yahoo niet over

Softwaregigant Microsoft heeft zijn bod op het bedrijf Yahoo INC ingetrokken. Dat heeft het bedrijf gisteravond in een communiqué bekendgemaakt.

Eerder al lekte het nieuws uit dat Steve Ballmer van Microsoft Jerry Yang van Yahoo een brief van die strekking had gestuurd.

,,We blijven geloven dat de voorgestelde overname goed was voor Microsoft, Yahoo en de hele markt'', aldus Ballmer in zijn schrijven. ,,Na zorgvuldige overwegingen geloven we dat de economische voorwaarden van Yahoo niet zinvol zijn voor ons en dat het het beste is voor aandeelhouders van Microsoft, voor werknemers en andere belanghebbenden dat we ons voorstel intrekken.''

Microsoft had eerder het bod op de internetzoekmachine Yahoo nog met 5 miljard dollar verhoogd tot 33 dollar per aandeel. Het was evenwel niet voldoende. Yahoo wil 37 dollar per aandeel. Daarop trok Microsoft het overnamebod in.

Een vijandelijke overname zit er volgens Ballmer ook niet meer in. ,,Het is me duidelijk dat het niet zinvol is voor Microsoft om ons bod direct aan uw aandeelhouders over te brengen'', aldus de Microsoft-voorman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.