Home

Achtergrond 192 x bekeken

Mexicaanse grootgrondbezitter overvallen

Zestig gewapende mannen hebben gisteren de boerderij van de vooraanstaande Mexicaanse grootgrondbezitter Rogaciano Alba Alvarez overvallen en daarbij tien mensen gedood.

Alba Alvarez, die enkele dagen geleden ook al het doelwit van overvallers was, behoort niet tot de slachtoffers.
De autoriteiten meldden vandaag dat zes mensen bij de overval in Petatlan in de staat Guerrero gewond raakten. Alba Alvarez was van 1993 tot 1995 burgemeester van Petatlan. Hij is voorzitter van de organisatie van veeboeren in Guerrero.
De overvallers waren in zes vrachtwagens naar de boerderij gekomen en openden het vuur. Ze zouden een dochter van de grootgrondbezitter hebben meegenomen.

Zaterdag ontsnapte Alba Alvarez ternauwernood aan de dood, toen een hotel in Iguala, eveneens in de staat Guerrero, werd overvallen. Hij zat daar met collega's te vergaderen. Zeven mensen verloren het leven.
De grootgrondbezitter was in 1996 ook het doelwit van een aanslag. Media in Guerrero hebben hem in verband gebracht met paramilitaire groepen die ervan worden beschuldigd dat zij zeventien aanhangers van een organisatie van kleine boeren hebben gedood.
Mexico gaat gebukt onder een golf van geweld. Vrijdag verloren vier politieofficieren het leven in de noordelijke staat Sinaloa. Zij waren in een hinderlaag gelokt. Elders werden twee andere agenten om het leven gebracht.

In december 2006 kondigde president Felipe Calderon een offensief tegen de georganiseerde misdaad aan. Met hulp van 36.000 militairen en duizenden agenten wil hij een einde aan het geweld maken. Vrijdag werden in Sinaloa dertien gewapende mannen gearresteerd. De agenten namen wapens en 379.000 dollar in beslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.