Home

Achtergrond

Metamorfose voor Britse rechters

Britse rechters krijgen een nieuwe outfit. In plaats van de traditionele zwarte toga's en witte pruiken worden de rechters in rode toga's met gekleurde strepen gestoken.

Volgens Britse critici lijken ze nog het meest op kostuums uit de film Star Trek.

Toprechters krijgen gekleurde banden om de anciënniteit mee aan te duiden, waarbij de belangrijkste rechters met gouden strepen op hun designtoga recht zullen spreken. Volgens de Britse krant The Guardian ziet de drager met een dergelijke toga eruit als een ”slechte priester” of een ”goedkope Cruella de Vil”, de valse meedogenloze vrouw in de Disneyklassieker 101 Dalmatiërs.

De nieuwe toga’s werden ontworpen door Betty Jackson, een voormalige ontwerper van het jaar, in samenspraak met een enkele rechters. Die zijn blij met de nieuwe kledingstukken: ze zitten lekkerder en er zitten zakken in, iets wat de oude toga’s misten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.