Home

Achtergrond 263 x bekeken 4 reacties

'Mest maakt mensen niet resistenter tegen antibiotica'

Er zijn geen aanwijzingen voor gezondheidsproblemen door het eten van gewassen die zijn bemest.

Dat antwoordt minister Gerda Verburg (LNV) op vragen van Marianne Thieme (PvdD).

De minister erkent weliswaar dat via uitgereden (varkens-)mest er resistente bacteriën en antibiotica in het milieu terechtkomen. Maar volgens haar vermeerderen de bacteriën zich nauwelijks op de gewassen.

Door het wassen van rauwe groente krijgt de mens daardoor maar een klein aantal bacteriën, die resistentiegenen kunnen hebben, binnen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Geverink

  De sla en spinasie die hier s winters in de winkel ligt komt uit Californie waar hier en daar geirrigeerd wordt met water van de rioolwaterzuivering . Zo nu en dan worden grote hoeveelheden groente uit de winkelschappen gehaald vanwege E coli besmetting .

 • no-profile-image

  santé

  Volgens meerdere onderzoeken hebben kinderen die op een boerderij zijn opgegroeid een veel beter functionerend afweersysteem, en zijn minder vatbaar voor ziekten. Met deze wetenschap mag je serieus vraagtekens zetten bij de eigenlijke bedoeling van Thieme t.a.v dit vraagstuk. Als ik me als PvdD probeer te profileren met nota bene een eigen "wetenschappelijk" bureau, dan heeft men hier het huiswerk toch erg slecht gemaakt.

 • no-profile-image

  .

  Toch lijkt mij het verstandig dat alle grond alleen nog met kunstmest bemest wordt. Dat is zeker zo mileu vriendelijk. Kost ook zeer weinig energie, is zeer goed voor het bodemleven etc. Daarom hebben ze in Nederland ook zo'n slechte opbrengsten. In de rest van de wereld hebben ze die hoeveelheidmest niet daar worden dus ook hogere opbrengsten van een ha gehaald. Laat een mileu freak dit maar is onderbouwen! Compleet gestoord die thieme!

 • no-profile-image

  .

  We komen de baby's nog astronautenvoeding aan het geven om besmettingsgevaar te voorkomen. Oh ja, en de handjes met veel chloor naspoelen na wisselen van de luier.

Of registreer je om te kunnen reageren.