Home

Achtergrond

Medicijnen fors goedkoper

Een aantal patentloze medicijnen wordt vanaf juni aanzienlijk goedkoper.

Sommige middelen kosten tussen de 80 en 90 procent minder dan voorheen. Dat komt door het zogeheten preferentiebeleid dat zorgverzekeraars sinds drie jaar voeren: de medicijnen met de laagste prijs worden als enige vergoed.

Dat heeft Vektis, het centrum voor informatie en standaardisatie voor zorgverzekeraars, dinsdag laten weten. Zo is cholestrolverlager Simvastatine in 2003 begonnen met een prijs van 49 euro per doosje. Begin 2008 was dat gezakt naar 8 euro, inmiddels gaat het voor 1,25 over de toonbank. Ook andere medicijnen, zoals Omeprazol, Metoprolol, Paroxetine, Tamsulosine en Alendrininezuur zijn russen de 74 en 88 procent goedkoper.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.