Home

Achtergrond

Mbo-leerlingen zwaar gedupeerd door acties

Leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs worden zwaar gedupeerd doordat het streekvervoer vanaf maandag plat gaat.

Juist vanaf maandag hebben deze scholen hun examens gepland. Het mbo is met 500.000 leerlingen een van de grootste onderwijstypen.

En in het mbo gaan ook veel leerlingen met het openbaar vervoer omdat deze doorgaans grote scholen een groot gebied bestrijken. De MBO-raad schat dat 20 tot 30 procent van de leerlingen in het mbo met het streekvervoer naar school gaat.

Volgens de MBO-raad neemt een aantal scholen zelf maatregelen. Zo huurt het RijnIJssel uit Arnhem bussen in die vanaf maandag de stations van Arnhem en Ede aandoen om leerlingen vanaf daar naar drie locaties te vervoeren. "We kunnen de examens niet meer verzetten'', zegt een woordvoerder. "De bonden hielden rekening met de examens in het voortgezet onderwijs maar niet met het mbo terwijl dat veel groter is.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.