Home

Achtergrond 3 reacties

Massale diefstal gazonmaaiers bij boeren Flevoland

Vierendertig Flevolandse boeren kunnen hun gazon niet meer maaien.

In een half jaar tijd zijn er in Flevoland 34 zitgrasmaaiers gestolen. Maaiers van het merk John Deere zijn favoriet, zegt een woordvoerder van de politie Flevoland. Ze worden vooral uit openstaande loodsen gestolen. Vaak met de sleuteltjes erin. Het is dan voor de daders een peulenschil om de maaier op een aanhanger te rijden.

De maaiers kosten tussen de 5.000 en 7.000 euro en worden voor zo’n 3.000 euro doorverkocht. De politie is op zoek naar mensen die meer weten van de diefstal of mensen die weten waar de maaiers te koop worden aangeboden.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  John Timmermans

  34 john-deere maaiers naar de bliksum.Enkele voorstellen die ik kan aanraden. Garage deur sluiten, de sleutel er niet in laten zitten, een kenmerk grafferen aan de maaier alleen zigbaar voor de eigenaar, het machien verzekeren want als je de maaier voor de dieven neerzet dan zou de verkering niet hoeven te betalen. Houdt twee ogen in de gaten voor auto's met een aanhanger, en schrijf het nummer op.
  Als je een hond hebt bind max aan het machien. Het laatste voorstel, als je de dief te pakken krijgt houdt hem vast en laat de vrouw de politie bellen.

 • no-profile-image

  c

  dan komt de politie binnen 24 uur misschien mits je geen afspraak moet maken john. ja zo erg is het vandaag de dag met onze blauwe beschermers gedaan. ze hebben het drukker met nutteloze bonnetjes schrijven dan achter zulke dingen aan gaan

 • no-profile-image

  Tjibbema

  John, bind jij je hond ook elke avond vast aan de grasmaaitrekker? En dan in het zaaiseizoen of oogst hebt ze echt geen tijd om op alle dingen te letten voor dat grasmaaitrekkertje daar achter in de schuur.
  Die lui komen meestal als niemand ze verwacht, maar toch wel veel van die JD tuintrekkers in Flevoland.. Is dat daar populair ofzo?

Of registreer je om te kunnen reageren.