Home

Achtergrond

Managers mijden lastige verantwoordelijkheden

Managers in leidinggevende functies vertonen systematisch vluchtgedrag.

Zij ontlopen 'lastige' verantwoordelijkheden, er is zelfs sprake van 'managerial no go area's'. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van adviesbureau Berenschot en het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD).

Uit het onderzoek blijkt dat alle managers ervaring hebben met het negeren van rapportages, het niet diep genoeg durven kijken in de eigen organisatie en dat onvoldoende interesse wordt getoond in de relaties met de klant. Bij een op de vijf managers zou dit leiden tot systematisch vermijdingsgedrag.

Een vijfde tot een kwart van de managers die vluchtgedrag vertonen, delegeren zaken waar zij zelf tegenop zien. Naarmate de groep waaraan leiding wordt gegeven groter wordt, daalt het vluchtgedrag. Ook vertonen ervaren managers minder vluchtgedrag dan hun onervaren evenknie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.