Home

Achtergrond

Libië waarschuwt Italië voor 'catastrofe'

Er dreigen 'catastrofale consequenties' voor de betrekkingen tussen Italië en Libië als Roberto Calderoli van de Lega Nord opnieuw minister wordt in Rome. Dit heeft de zoon van de Libische leider Muammar Kaddafi, Saif el-Islam, gezegd, zo meldt de krant la Repubblica.

Calderoli verscheen in 2006 op tv met een T-shirt met daarop een Deense spotprent van de profeet Mohammed. Daarop kwam het tot protesten voor het Italiaanse consulaat in Bengasi. De Libische politie die de missie beschermde, zag zich op een gegeven moment genoodzaakt het vuur te openen. Daardoor kwamen elf mensen om het leven. Calderoli trad daarop af als minister. Hij gooit echter hoge ogen om na de verkiezingsoverwinning van de centrumrechtse leider Berlusconi opnieuw toe te treden tot het kabinet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.