Home

Achtergrond 465 x bekeken 3 reacties

Leden stemmen in met zuivelfusie

De leden van zuivelcoöperaties Friesland Foods en Campina zijn akkoord met het voorstel tot fusie.

De algemene vergadering van coöperatie Friesland Foods en de ledenraad van Campina stemde met een grote meerderheid in met de fusie.

"Ik ben er trots op dat de leden-melkveehouders van Friesland Foods en Campina, in Nederland, Duitsland en België, onderschrijven dat deze fusie goed is voor hun eigen melkveebedrijf", zegt Kees Wantenaar, voorzitter van het bestuur van Campina en beoogd voorzitter van het bestuur van de nieuwe zuivelcoöperatie FrieslandCampina.

Sybren Attema, voorzitter van het bestuur van Friesland Foods: "Ik ben er van overtuigd dat we een heel goede combinatie zullen vormen. Dat geldt voor de coöperatie en voor de onderneming. We moeten het voor de leden in de markt verdienen met onze sterke merken en innovatiekracht en door efficiënt te werken, kunnen we kostenvoordelen realiseren. Ik heb vertrouwen in de koers die we voor ogen hebben."

Morgen zal de fusieovereenkomst door de wederzijdse besturen en directies worden ondertekend. In het fusieproces is de instemming van de leden-melkveehouders een belangrijke stap, die gevolgd zal worden door het advies van de ondernemingsraden van beide ondernemingen en het besluit van de Europese Commissie. De reactie van de Europese Commissie wordt in het laatste kwartaal van 2008 verwacht.

Lees ook: Friesland Foods past aandelenstructuur aan

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Prima, nu nog zien dat de voorgestelde quantumtoeslag van tafel gaat, want dat past niet bij een concern dat zich een Koninklijke (Royal) naam heeft aangemeten.

 • no-profile-image

  Ex-campina lid

  Ik ben zo blij met deze fusie dat ik mijn lidmaatschap opzeg bij Campina. Ik verwacht wel dat ze een regeling maken voor de mensen die het niet eens zijn met de fusie zodat die niet tot 1-1-2009 de melk nog aan Campina moeten leveren! Ik denk dat dit ook een verplichting is van een goed bestuur!

 • no-profile-image

  gert

  een historische dag in de nederlandse melkveehouderij

Of registreer je om te kunnen reageren.