Home

Achtergrond

Landgard wil samen met handelsgroep Vetter

Afzetorganisatie Landgard Obst & Gemüse praat met de Duitse handelsgroep Vetter Holding over samenwerking.

Dat laat Landgard weten aan Duitse media. De Duitse afzetorganisatie Landgard is qua omzet niet groot (314 miljoen euro), maar is door het aaneenrijgen van coöperaties en groothandelsbedrijven in korte tijd wel een belangrijke partij geworden op de Duitse markt.

De gesprekken tussen Landgard en de handelsgroep lopen enkele weken en zullen over vier maanden tot concreet resultaat leiden, stelt Landgard in een verklaring. De Vetter Holding is actief in veel landen middels import, export en groothandel. De omzet van de gezamenlijke bedrijven in de Vetter Holding bedraagt circa 260 miljoen euro. Onduidelijk is nog hoe de samenwerking eruit komt te zien. Volgens Landgard biedt samenwerking goede kansen voor verbetering van de afzetpositie van Duitse telers in binnen- en buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.