Home

Achtergrond 151 x bekeken

Landbouwwerknemers bereid langer door te werken

Onderzoek van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek wijst uit dat steeds meer werknemers willen doorwerken tot 65 jaar.

Met 40 procent zijn de werknemers in de landbouwsector het meest bereid om langer door te werken.

In de bouw is de animo het laagst, met 25 procent. Ten opzichte van twee jaar geleden is de animo gemiddeld van 20 procent naar ruim 30 procent gestegen. Opvallend is dat vooral jonge werknemers willen doorwerken, terwijl dertigers en vijftigers hier minder zin in hebben.

Het onderzoek werd gehouden onder ruim 22.000 werknemers en is onderdeel van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2007, die minister Donner van Sociale Zaken aan de tweede kamer heeft gepresenteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.