Home

Achtergrond 151 x bekeken 3 reacties

LTO: organisaties boeren versterken

Om de strijd tegen honger en ondervoeding in ontwikkelingslanden te kunnen voeren, moet de modernisering van de landbouw krachtdadiger en heel doelgericht worden aangepakt, oordeelt LTO Nederland.

"De tijd is rijp om een forse achterstand in de lopen, nu veel overheden en organisaties erkennen dat de positie van de meeste landen niet wezenlijk is verbeterd", zegt voorzitter Albert Jan Maat.

Maat reageert hiermee op de onlangs gepresenteerde nota Landbouw, rurale bedrijvigheid en voedselzekerheid van de ministers Koenders en Verburg.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  brabander

  he frotter ze denken in den haag dat ze zich in het buitenland belangrijk vinden laat ze hun best doen om nederland te promoten zodat onze producten een meerwaarde krijgen zodat je zelf kunt bepalen of je wilt bouwen of niet en wat als de stallen klaar zijn komen ze weer met iets anders nooit komt het goed zolang ze denken dat ze ook kunnen boeren niks kunnen ze ja druk maken over wilders en milieu

 • no-profile-image

  gert

  welke landbouw bedoelt maat,in nederland of de ontwikkelingslanden,die worden nog steeds geteisterd door oorlogen ,dan is het vechten tegen de bierkaai

 • no-profile-image

  frotter

  De zeugenhouders in Nederland zijn ook aan het verhongeren, daar hoor je de LTO NIETS over zeggen.
  Waar moet het naar toe met het beleid.
  Iedereen is tegen MEGA Stallen, maar gezinsbedrijven( 300 - 400 zeugen ) worden bestraft als ze niet uitbreiden door een lagere opbrengstprijs, minder korting aankoop producten enz. In 2010-2013 moet voldaan worden aan welzijns en ammoniak eisen. Hoe dit te resaliseren zonder uitbreiding. De regering dwingt ons naar Megastallen toe. Wij als gezinsbedrijf willen dit niet maar er wordt ons geen keus gegeven. Wanneer komt LTO eens op voor de gezinsbedrijven en krijgen we de keus om zonder uitbreiding ook bestaansrecht te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.