Home

Achtergrond 219 x bekeken

Kwart van Nederlanders ontbijt niet

Meer dan een kwart van alle Nederlanders gaat zonder ontbijt de deur uit. Ruim de helft van de Nederlanders denkt dat daardoor niet-ontbijters in de ochtend veel humeuriger zijn.

Dat blijkt uit een steekproef onder 500 mensen door Onderzoeksbureau Motivaction, in opdracht van Campina. De reden dat mensen niet ontbijten is haast en omdat men nog geen trek heeft, zo geven de respondenten aan. Driekwart van de Nederlanders vindt dat ontbijters op het werk veel beter presteren dan mensen die niet eten ’s ochtends.

”Mensen die niet ontbijten maken volgens 35 procent van Nederland meer blunders op het werk of tijdens hun studie. Bijna twee derde van de ondervraagden is ervan overtuigd, dat hij of zij oplettender is in het verkeer na ontbeten te hebben en meer dan de helft (52 procent) van Nederland gelooft dat hij minder brokken maakt wanneer hij of zij wel heeft ontbeten”, stellen de onderzoekers.

Vooral vrouwen denken meer last te hebben van verminderde alertheid in het verkeer dan mannen wanneer zij niet hebben ontbeten (54 procent tegenover 45 procent). Ook studenten verwachten meer brokken te maken in het verkeer dan Nederlanders met een gezin wanneer zij niet hebben ontbeten (63 procent tegenover 50 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.