Home

Achtergrond

Kredietcrisis raakt Nederlandse economie

De kredietcrisis en daarmee gepaard gaande onrust heeft zijn uitwerking op de Nederlandse economie niet gemist. Consumenten zijn voorzichtiger geworden en geven minder uit.

”De vaart is er even uit”, aldus econoom Michel Vergeer van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp), de totale waarde van alle geproduceerde goederen en diensten, nam in het eerste kwartaal toe met een magere 0,2 procent. In het vierde kwartaal vorig jaar steeg het bbp nog met 1,2 procent ten opzichte van het derde kwartaal.

Op jaarbasis groeide de Nederlandse economie het afgelopen kwartaal met 3,1 procent tegen 4,4 procent in het vierde kwartaal. Deze stijging kwam voor een deel op het conto van de aardgasproductie. Zonder dit mee te nemen, ging de Nederlandse economie met 2,2 procent vooruit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.