Home

Achtergrond 196 x bekeken

Korpseer voor omgekomen brandweermannen

De brandweermannen die vrijdag om het leven kwamen door een brand op een scheepswerf in De Punt (Drenthe), krijgen een uitvaart met korpseer.

Dat heeft de gemeente Tynaarlo bekendgemaakt.

De kisten van de mannen worden bedekt met brandweervlaggen. Daar bovenop komen de petten, bloemen van nabestaanden en eventuele eretekens te liggen. De kisten worden tijdens de uitvaartplechtigheden gedragen door geüniformeerde collega-brandweerlieden.

De slachtoffers waren vrijwilligers van brandweerkorps Eelde. Komende woensdag heeft de eerste uitvaartplechtigheid plaats, voor brandweerman Raymond Soyer. In de avond (19.00-20.00 uur) staat een condoleancebijeenkomst gepland. De crematie heeft plaats in besloten kring.

Donderdagmorgen (10.00-11.00 uur) komt er een dienst ter nagedachtenis aan Egbert Ubels. De crematie van deze brandweerman is ook in besloten kring.

Het derde slachtoffer, Anne Kregel, wordt vrijdag begraven. Op donderdagavond is er van 19.00 tot 20.00 uur een condoleancegelegenheid. De herdenkingsdienst voor Kregel heeft plaats op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur, waarna zijn lichaam ter aarde wordt besteld.

Het is nog niet bekend waar de diverse bijeenkomsten zullen plaatsvinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.