Home

Achtergrond 155 x bekeken

Koopkrachtwensen halen het niet op CDA-congres

Het CDA-congres heeft zich uitgesproken tegen pleidooien om de geplande btw-verhoging te schrappen of om burgers te compenseren voor de hoge brandstofprijzen.

De CDA-achterban accepteerde in Utrecht de woorden van fractievoorzitter Pieter van Geel dat de zorgen over de toenemende lasten voor burgers, vooral middeninkomens, begrepen zijn. Van Geel benadrukte dat het 'een verkeerd signaal' zou zijn als zijn partij zomaar gaten in de rijksbegroting schiet. "Dat zou een kras betekenen op de reputatie van de financiele degelijkheid van onze partij.'' Het voorstel voor lagere accijnzen op brandstof kwam van de CDA-afdeling Groningen. Limburgse afdelingen en de basisgroep sociale zekerheid bepleitten het schrappen van de geplande btw-verhoging in 2009

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.