Home

Achtergrond

Koerswinst na deal Syngenta en Monsanto

Beleggers reageerden vandaag positief op een definitief akkoord tussen het Zwitserse Syngenta en het Amerikaanse Monsanto.

Met dit akkoord is een einde gekomen aan de juridische strijd tussen Monsanto en Syngenta op het gebied van veredelingstechnologieën in mais en sojabonen en de licenties die hiermee gepaard gaan.

Nadat Syngenta het nieuws bekendmaakte, steeg de beurskoers van het Zwitserse zaaizaad- en gewasbeschermingsmiddelenconcern vanochtend met 1,5 procent. Daarmee zet de stijgende trend van de laatste weken in de beurskoers van Syngenta zich door.

Dalende termijnmarktnoteringen voor tarwe, mais en sojabonen zorgden bij veel andere bedrijven in de agribusiness voor dalende beurskoersen. Zo verloor het Amerikaanse agriconcern Bunge deze week ruim 5 procent van zijn beurswaarde.

Alleen voedingsconcern Unilever zag zijn beurskoers sterker dalen. Dit werd echter hoofdzakelijk veroorzaakt door het feit dat Unilever sinds begin deze week ex-dividend noteert. Ook het Franse zuivelconcern Bongrain gaf veel terrein prijs na de stevige koerswinst van vorige week.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.