Home

Achtergrond 154 x bekeken

Koeien in Kraggenburg blijven binnen

De kinderen in Kraggenburg die in de buurt van het koelhuiscomplex wonen dat afgelopen nacht uitbrandde, mogen weer naar buiten. De koeien die in de directe omgeving staan blijven nog binnen.

Vanwege gevallen roetdeeltjes mochten de kinderen in de buurt vandaag overdag niet naar buiten. Uit een voorlopige test blijkt dat er geen gevaar is voor de kinderen. Dat maakte de gemeente Noordoostpolder vandaag bekend.

Wel moeten de koeien in de directe omtrek nog twee dagen binnen blijven en moeten de boeren hun gewassen nog even met rust laten. Bepaalde roetdeeltjes kunnen namelijk gevaarlijke organische stoffen, PAK's genaamd, bevatten. Als dat zo is, moeten die deeltjes worden verwijderd voordat het land weer kan worden gebruikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.