Home

Achtergrond

Kleine duizend bezoekers op Poolse banenbeurs

Tussen de achthonderd en duizend Polen hebben zaterdag de eerste Poolse banenbeurs in Nederland bezocht.

De opkomst is boven verwachting, aldus de organisatoren vakbond CNV, het Poolse uitzendbureau Otto Workforce en het verbond van groothandel en buitenlandse handel BGA.
De beurs Beter Werken is opgezet om Polen aan 'fatsoenlijk werk' te helpen. De Poolse arbeidskrachten hebben volgens de organisatoren vaak te maken met gebrekkige huisvesting en slechte arbeidsomstandigheden. Het is de bedoeling dat er binnen enkele jaren meer banenmarkten komen, in de zuidelijke provincies en in de Randstad.

In Nederland werken naar schatting tussen de 120.000 en 150.000 duizend Polen. Ze zijn veelal werkzaam in de land- en tuinbouw, groot- en kleinmetaal, de bouw en de transportsector, met name in Noord-Brabant en Limburg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.