Home

Achtergrond

Kamerlid voert pleidooi voor extra glas in Mastenbroekerpolder

Het tuinbouwgebied de Koekoekspolder in IJsselmuiden moet van het slot.

Dat stelt Han ten Broeke, kamerlid voor de VVD tijdens een werkbezoek gisteren aan deze tuinbouwregio. Het huidige politieke beleid is erop gericht kansrijke uitbreiding van de glastuinbouw richting Mastenbroekerpolder met maximaal 200 hectare te ontmoedigen. "Glastuinbouw voorkomt verrommeling van het landschap en zorgt bovendien voor de broodnodige werkgelegenheid in Zwolle en Kampen", stelt Ten Broeke. "Tuinders zijn milieubewuste ondernemers. De emissie van CO2 wordt volledig hergebruikt, terwijl met een lichte uitbreiding van het kasareaal kan deze sector heel Zwolle van licht voorzien."

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.