Home

Achtergrond 5 reacties

Kamer: slachterij in Noorden behouden

Het zou een slechte zaak zijn voor het Noorden als slachterij Friesland Vlees haar poorten moet sluiten. Dat zeggen landbouwwoordvoerders van CDA, PvdA en VVD.

Joop Atsma (CDA) en Harm Evert Waalkens (PvdA) hadden gisteren een gesprek met directeur Henk Visser van Friesland Beef. Atsma wil snel duidelijkheid van de minister over wat er aan de hand was op de bedrijven.
Waalkens vindt dat Verburg moet ophelderen wat wel en niet kan met kwetsbaar vee. Anders worden boeren huiverig om wrak vee te vervoeren, vreest hij. ”Achter de staldeuren vindt dan misschien veel meer leed plaats.”
Met Atsma en Waalkens wil ook Janneke Snijder dat de slachtcapaciteit in het Noorden op peil blijft, om nodeloos gesleep met dieren te voorkomen.

Het voortbestaan van de slachterij en van vleesbedrijf Friesland Beef is in het geding na een uitzending van Tros Radar. Daarin werd gesuggereerd dat beide bedrijven het niet zo nauw nemen met het dierenwelzijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Lto lid

  De overheid heeft het toch wel goed met ons voor

 • no-profile-image

  Marcel

  Zat Waalkens ook niet bij Hertsenberg in Tros Radar te kwijlen toen zij Friesland Vlees de nek omdraaide??? Als de vos zijn passie preekt, boer pas op je kippen.

 • no-profile-image

  gert

  verburg laat zich opnaaien door een gefrusteerde ex-aider ,en nu gaan kamerleden er iets over zeggen,geef dan wildeboer eerherstel en schadevergoeding,waren die kamerleden toen op de hand van thieme of zaten ze te slapen?,ze komen nu met mosterd na de maaltijd

 • no-profile-image

  gert

  je hoeft tegenwoordig maar iets negatiefs over een bedrijf of sector te zeggen of de hyena's storten zich er boven op

 • no-profile-image

  boer

  stelletje viespeuken eerst de zaak naar de knoppen helpen en dan terug krabbelen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.