Home

Achtergrond

Kabinet wil relatie met Suriname verbreden

Premier Jan Peter Balkenende en minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken zijn vandaag begonnen aan een bezoek van twee dagen aan Suriname.

Dat staat in het teken van de groeiende samenwerking tussen Nederland en Suriname.
"Ik zie het als onze taak de betrekkingen tussen onze landen te koesteren en verbreden'', aldus Verhagen op de site van zijn ministerie. Volgens hem hebben Nederland en Suriname lang onvoldoende met elkaar gesproken. "Nu is er steeds meer belangstelling voor elkaar en dat juich ik toe.''

Balkenende en Verhagen worden in Suriname ontvangen door president Ronald Venetiaan. Ze hebben ook een gesprek met minister van Buitenlandse Zaken Lygia Kraag-Keteldijk.

Verhagen brengt daarnaast in de hoofdstad Paramaribo een bezoek aan een opvangcentrum voor jeugdige delinquenten. Minister van Justitie en Politie Chandrikapersad Santokhi leidt hem daar rond. Beide bewindslieden, die elkaar vorig jaar in Nederland al ontmoetten, zullen spreken over samenwerking op het gebied van rechtsbescherming en veiligheid. Ook het probleem van het drugsverkeer tussen Nederland en Suriname komt aan de orde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.