Home

Achtergrond 4 reacties

Kabinet wil energieslurpende bedrijven compenseren

Het kabinet wil grote bedrijven die voor hun productie erg veel energie verbruiken in de toekomst financieel gaan steunen.

Het kabinet denkt dat dat nodig is omdat de bedrijven door de handel in uitstootrechten van het broeikasgas CO2 en door gestegen energieprijzen anders misschien naar goedkopere landen buiten de EU vertrekken.

Minister Maria Van der Hoeven van Economische Zaken heeft een aantal grote bedrijven in Nederland beloofd dat ze haar best voor hen zal doen in de EU. Donderdag bepleitte ze de compensatie in Brussel bij haar EU-collega’s, en kreeg naar eigen zeggen al veel steun. ”Alle landen hebben hetzelfde probleem.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  e

  Dit is toch wel de omgekeerde wereld ten top ,Laten we met z,n alle maar weer gloeilampjes gaan kopen steunen we ook een groot eindhovens bedrijf mee.

 • no-profile-image

  E

  Gaan wij even ons milieu doel voorbij.
  Laten we vooral de grootste vervuilers die sowieso megawinsten maken financieel steunen, en kleine bedrijven waarvan je je zelfs kunt afvragen of ze het milieu belasten zoveel mogelijk geld afhandig maken met onzin heffingen.

 • no-profile-image

  onrust door

  Beste Maria van der Hoeven,
  Wanneer krijgen de boeren steun voor de stijging van de kosten door de handel in melkquotum, varkensrechten, pluimveerrechten, dure aanpassingen aan de stallen voor het milieu, inleveren van grond voor waterberging en rioolzuivering etc. etc.
  En dat van het CDA? Hetzelfde CDA die nog niet lang geleden (atsma) wist te vertellen dat de overheid zich niet bemoeide met de hoge quotumprijzen omdat de boeren dit zelf schuld waren?
  Wie drijft dan de prijzen van CO2 rechten op, de boeren soms?
  Beste minister, dit kunt u, en minister Cramer niet langer zo blijven verkopen!

 • no-profile-image

  Willem Evertse

  Wie heeft dat ook alweer gezegd dat politiek Den-Haag is als een groot circus. Als elke minster met zijn hooft schudt, dan ligt de hele piste vol met zaagsel.
  Degene die dat gezegd heeft verdiend een standbeeld op het binnenhof. De hele wereld veranderd in rap tempo, behalve de politiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.