Home

Achtergrond 165 x bekeken

Kabinet bereikt akkoord over afschaffing bpm

Het kabinet heeft vandaag een akkoord bereikt over de geleidelijke afschaffing van de aanschafbelasting voor auto's (bpm).

Deze heffing moet in 2018 helemaal verdwenen zijn. Verkeersminister Camiel Eurlings zei vandaag na afloop van de ministerraad dat deze afspraak "in beton is gegoten''. Er komt geen tussentijdse evaluatie van de afschaffing. Wel houdt het kabinet continu de vinger aan de pols.

De meest betrokken ministers hadden voorafgaand aan het kabinetsberaad al een compromis gesmeed over de bpm-afbouw. Het afschaffen van deze belasting is voor coalitiepartij CDA en de autobranche een vereiste om in te stemmen met invoering van de kilometerheffing vanaf 2011 voor vrachtwagens en vanaf 2012 voor de eerste personenauto's.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.