Home

Achtergrond 173 x bekeken 1 reactie

KLM wil vliegen op algen

Vliegen op kerosine gemaakt uit algen. Dat klinkt als toekomstmuziek en dat is het ook. Maar luchtvaartmaatschappij KLM heeft inmiddels al wel een exclusief contract gesloten met een Brabants bedrijfje om te kijken of het kan.

Dat heeft een woordvoerster van KLM vandaag gezegd naar aanleiding van berichtgeving hierover van het Financieele Dagblad.

Wanneer er partners gevonden worden met voldoende expertise wil KLM dit najaar nog kijken of het mogelijk is olie te winnen uit algen. "Vervolgens moeten we dan kijken of daar kerosine van gemaakt kan worden.''

Volgens de woordvoerster heeft de luchtvaartmaatschappij het ideaal om te vliegen op kerosine gemaakt van biobrandstof. Dat wordt ingegeven door een afspraak die zij hebben gemaakt om klimaatneutraal te groeien en ook steeds meer om tegenwicht te bieden aan de stijgende olieprijs.

"Uiteindelijk willen we in de industrie van de fossiele brandstoffen af.'' In eerste instantie zou het gaan om het bijmengen van uit algen gewonnen kerosine, vooropgesteld dat dat lukt. KLM zou daar dan op kleine schaal mee beginnen. "Een type als de Fokker 50 ligt dan voor de hand.'' Die toestellen worden gebruikt op de route tussen Nederland en Engeland.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Leuke publiciteits stunt, jammer dat jullie je daar voor laten misbruiken als agd.

Of registreer je om te kunnen reageren.