Home

Achtergrond

Jenbacher plaatst twee 24 cilinder gasmotoren

Bij Royal Pride Holland in Middenmeer is de eerste 24 cilinder gasmotor ter wereld afgeleverd door fabrikant Jenbacher.

Deze week volgt de tweede. De motoren hebben een vermogen van 4 megawatt elektrisch per stuk. Als de beide motoren in augustus in bedrijf gaan komt het totaal opgestelde elektrisch vermogen bij Royal Pride Holland daarmee op 35 megawatt. Dit is voldoende om 40.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Bij het tomatenbedrijf in Middenmeer worden de motoren zoveel mogelijk overdag ingezet als de vraag naar elektriciteit en co2 het grootst is. De warmte die vrijkomt wordt opgeslagen in twee grote buffers van elk 5000 m3 en wordt vooral in de avond en nacht gebruikt om de kassen te verwarmen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.