Home

Achtergrond

Jamie Oliver voor sierteelt gezocht

De sierteelt heeft een bekend persoon nodig die mensen kan laten zien hoe ze zelf een leuke creatie met bloemen kunnen maken.

Net als de Britse chefkok Jamie Oliver dat met eten doet, moet er een coryfee komen die bloemen promoot, aldus de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB).

Hiermee hoopt men de verkoop van bloemen te stimuleren. Het idee, dat uit de innovatieagenda voor de bloemenhandel komt, is afkomstig van bloemenexporteur Bert Heemskerk jr. uit Rijnsburg.

Naast dit project zijn er nog vier innovatieprojecten geselecteerd die met 400.000 euro subsidie van het Productschap Tuinbouw gerealiseerd worden. De VGB heeft in overleg met handelaren, FloraHolland, Bloemenbureau Holland en LTO groeiservice deze projecten uitgekozen.

Logistieke verbeteringen in de afzetketen zijn het doel van de projecten. Zo kijkt men ook naar andere veiltijden, buitenlandse handelsclusters, betere informatie van aangeleverde producten bij de veiling en een verbeterde communicatie binnen de keten van kwekers, handelaren en consumenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.